Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε στρατό-αστυνομία

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από τους υγειονομικούς και όσους δουλεύουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ  εξετάζει η κυβέρνηση, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων ή των διασωληνώσεων.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο πλάνο φέρεται να μπαίνουν οι νεοσύλλεκτοι, όσοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις εν γένει, αλλά και στην αστυνομία. Ήδη στην Πυροσβεστική από διμήνου αποκλείσθηκαν από τα ΕΚΑΜ οι ανεμβολίαστοι.Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λόγω της Δέλτα εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού του. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πρότεινε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το εξής: «Μαζί με τα άλλα εμβόλια που κάνουμε στους νεοσύλλεκτους, να κάνουμε και ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό».

Ανακοινώθηκε ήδη ένα προνόμιο των κληρωτών που εμβολιάζονται εθελοντικά: θα παίρνουν πέντε ημέρες άδεια. Διαπιστώθηκε ότι η πενθήμερη είχε απήχηση, αλλά εξετάζονται και τα τυχόν μέτρα για όσους μονίμους αρνούνται να εμβολιαστούν. Υπενθυμιζεται ότι ο εμβολιασμός μέχρι στιγμής είναι υποχρεωτικός για επαγγελματίες συγκεκριμένων χώρων, οι οποίοι αν αρνηθούν, θα τεθούν σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών και ασφάλισης.

Αυτό αφορά όσους εργάζονται στις δομές φροντίδας, και οφείλουν να κάνουν την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 16 Αυγούστου 2021 και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σύμφωνα με τον εμβολιαστικό κύκλο. Σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές, πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.Ο νόμος ισχύει για γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και εν γένει για όλους τους απασχολουμένους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι