Έξι χρόνια χωρίς αναστολή στον Σώρρα – Απαλλαγή για 22 συγκατηγορούμενούς του

Έξι χρόνια χωρίς αναστολή στον Σώρρα – Απαλλαγή για 22 συγκατηγορούμενούς του

Με την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε κάθειρξη έξι ετών και την επιστροφή του στην φυλακή, όπου κρατείται επί δεκαοκτώ μήνες, αλλά και την απαλλαγή των 22 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα ισχύ στην έφεση του καταδικασθέντα και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας, που βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες, θα επιστρέψει στην φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κ. Σώρρα.

Με την εισαγγελική εισήγηση, οι άλλοι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα αφορά την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx