Έξι τραυματίες στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα

Έξι τραυματίες στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα

Έξι άτομα τραυματίστηκαν σήμερα στην πρώτη ταυροδρομία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχετικού ισπανικού εθίμου. Οι τραυματισμού σημειώθηκαν στην Παμπλόνα της Ναβάρα, στη βόρεια Ισπανία.

Πέντε άνδρες τραυματίστηκαν επειδή έπεσαν κάτω και μόνον ένας 37χρονος Ισπανός τραυματίσθηκε ελαφρά από το κέρατο ταύρου.

Οι παραδοσιακές ταυροδρομίες (encierros) αποτελούν το αποκορύφωμα των τοπικών εορτασμών στο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες ντύνονται με κόκκινα και λευκά ρούχα και αρχίζουν επί οκτώ ώρες να τρέχουν μπροστά από έξι ταύρους, ανταγωνιζόμενοι ποιος θα πλησιάσει τα ζώα περισσότερο.

Το έθιμο προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, με τον Αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ να αντλεί το 1926 έμπνευση από αυτό για το μυθιστόρημά του “Ο Ήλιος Ανατέλλει Ξανά”.

Κάθε χρόνο τραυματίζονται δεκάδες άνθρωποι και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υπάρξει και νεκροί, με τον τελευταίο θάνατο να καταγράφεται το 2009, όταν ένας νεαρός Ισπανός, ηλικίας 27 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από το κέρατο ταύρου. Από το 1911, που άρχισε η καταμέτρηση, τουλάχιστον 16 δρομείς έχουν πεθάνει. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 του μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx