Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις για τα έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι

Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Το απόγευμα οι εκδηλώσεις μνήμης,

Εκδηλώσεις μνήμης για την 6η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι πραγματοποιήθηκαν σήμερα 23 Ιουλίου 2024. Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσωπεί ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ρίγη συγκίνησης στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη όπου έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, κάτοικοι από τον Νέο Βουτζά, το Μάτι, τις γύρω περιοχές, άρχισαν να φτάνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στον Νέο Βουτζά για το τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της φονικής φωτιάς.

Μετά το τρισάγιο και το προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, έγινε πομπή προς το Μάτι, η οποία κατέληξε στην Αργυρά Ακτή. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί φορώντας μαύρα και έχοντας στα χέρια από ένα λουλούδι, σκαρφάλωσαν τον χωμάτινο «διάδρομο» για να φτάσουν μπροστά από το Μνημείο, το οποίο απεικονίζει τη φρίκη που βίωσαν οι 104 που έχασαν τη ζωή τους και οι δεκάδες εγκαυματίες και τραυματίες στις 23 Ιουλίου του 2018.

Οι συγγενείς άναψαν 104 φαναράκια τα οποία «απελευθέρωσαν» στη θάλασσα στη μνήμη των θυμάτων.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση για το Μάτι, στον Ι.Ν του Αγ. Ιωάννη, στο Νέο Βουτζά και Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μεσογαίας κ. Νικολάου. Η ολομέλεια της Βουλής, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, το απόγευμα.

-Στις 18:30, στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά, τελέστηκε ρισάγιο και θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο των 104 νεκρών.
– Στη συνέχεια, έγινε πορεία προς το Μάτι από τις οδούς Αλεξάνδρου, Διαγόρα, Εκάβης, Ισμήνης, (διέλευση Λεωφόρου Μαραθώνος), Κυανής Ακτής και Ποσειδώνος.
– Στις 20:00 διεξάχθηκε η κύρια εκδήλωση και το τρισάγιο στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι (Ν.Α.Ο.ΜΑ.)
– Στις 21:00, περπατώντας μέσω Ποσειδώνος από το Ν.Α.Ο.ΜΑ έγινε προσέγγιση της Αργυράς Ακτής.

Στην Αργυρά Ακτή, στην ένωση των δύο δήμων, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου, θα λάβει, επίσης, χώρα και το δρώμενο που ξεκίνησε από την κόρη ενός θύματος: 104 πλωτά φαναράκια αφέθηκανστη θάλασσα: “να τα ταξιδέψει στη μνήμη των ανθρώπων που πνίγηκαν, στη μνήμη των ανθρώπων που περίμεναν στο νερό με καμένες τις σάρκες τους για μια βοήθεια που ήρθε πολύ αργά, των ανθρώπων που ξεψύχησαν δίπλα στο νερό, των ανθρώπων που δεν έφτασαν ποτέ στο νερό, των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν και δεν είχαν νερό’’.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι