Exit Poll: Λε Πεν 34%, συνασπισμός της αριστεράς 29%, κόμμα Μακρόν 20%-23%

Exit Poll: Λε Πεν 34%, συνασπισμός της αριστεράς 29%, κόμμα Μακρόν 20%-23%

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας περίπου το 34% των ψήφων, ανέφεραν οι δημοσκοπικές εταιρείες IFOP, Ipsos, OpinionWay και Elabe στο πρώτο exit poll του πρώτου γύρου των εκλογών.

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), έρχεται στη δεύτερη θέση με περίπου 29%, μπροστά από το μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 20,5-23%.

Η δημοσκοπική εταιρεία Elabe εκτιμά, για τον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, ότι ο Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να πάρουν 260-310 έδρες στο κοινοβούλιο στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ η Ipsos εκτιμά, για την κρατική τηλεόραση της Γαλλίας, 230-280 έδρες. Για την απόλυτη πλειοψηφία απαιτούνται 289 έδρες, όμως πολλά θα κριθούν στο δεύτερο γύρο, όπου κάποιοι υποψήφιοι μπορεί να αποσυρθούν για να ενισχυθούν άλλοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι