Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο συγγραφέας  Απόστολος Δοξιάδης έστειλε εξώδικο στο  διπλωματικό σύμβουλο του τέως πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κατασκευάζει «ψεύδη» και επινοεί «ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα». Το άρθρο του Δοξιάδη που δημοσιεύονταν στο protagon.gr αναφέρονταν στα  Ελληνοτουρκικά επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την υπόθεση των Οκτώ και την στάση του Αλέξη Τσίπρα, υπό το πρίσμα της ερωτικής σχέσης που είχε αναπτύξει  ο Καλπαδάκης με τη Φεϊζά Μπαρουτσού, στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, ο κ. Δοξιάδης, αφού επισημαίνει στον κ. Καλπαδάκη ότι «όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος», τον εγκαλεί ότι «ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κλπ είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα».

Ο κ. Δοξιάδης καλεί ως εκ τούτου τον κ. Καλπαδάκη να δημοσιεύσει νέα επιστολή προς τα ΜΜΕ και: «Να μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και να επανορθώσετε, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο μου δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος». Το εξώδικο του κ. Δοξιάδη, που δημοσίευσε το protagon.gr  προς τον κ. Καλπαδάκη είναι το ακόλουθο:

Το εξώδικο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Απόστολου Δοξιάδη, συγγραφέα, ΠΡΟΣ τον κ. Ευάγγελο Καλπαδάκη, διπλωματικό Αθήνα, 5 Απριλίου 2021.

«Στις 30/3/2021, στην ιστοσελίδα Protagon, δημοσιεύτηκε άρθρο μου με τίτλο «Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο». Στις 31/3/2021 αποστείλατε επιστολή στην ως άνω ιστοσελίδα, συγχρόνως φροντίζοντας να την διοχετεύσετε σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σ’ αυτήν ισχυρίζεστε, μεταξύ άλλων, ότι «κατασκευάζω ψεύδη» κ.ά.

Όμως, όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος. Αντιθέτως, κάθε ένα γεγονός, που αναφέρεται στο άρθρο μου, είναι πέρα για πέρα αληθές. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κλπ είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα».

»Μάλιστα, η γνώση σας ότι με συκοφαντείτε, αλλά και η πρόθεσή σας να το πράξετε επιβεβαιώνονται, μεταξύ άλλων, από την επιμελή αοριστία των σε βάρος μου αφορισμών σας και από τις ύβρεις που εκτοξεύσατε εναντίον μου («πολιτικός βούρκος», «κατήφορος» κ.ά.), μόνο και μόνο επειδή δημοσιοποίησα την αλήθεια».

»Δεδομένων των ανωτέρω, δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή από τον να σας καλέσω, με νέα επιστολή σας, την οποία επίσης θα διοχετεύσετε σε όλα τα ΜΜΕ, να μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και να επανορθώσετε, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο μου δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος. Για την περίπτωση που επιλέξετε να μην πράξετε τα ανωτέρω στοιχειώδη, είμαι υποχρεωμένος να επιφυλαχθώ ρητώς κάθε δικαιώματός μου».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι