Στο ΕΛΚ άλλαξαν κανονισμούς για να αποβάλουν το κόμμα του Ορμπάν

Στο ΕΛΚ άλλαξαν κανονισμούς για να αποβάλουν το κόμμα του Ορμπάν

Τα μέλη του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής των κανονισμών του ώστε να αποβάλουν από την κοινοβουλευτική ομάδα το ουγγρικό κυβερνών κόμμα Fidesz, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΕΛΚ.

Πολλά κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ εναντιώνονται στη συμμετοχή του δεξιού κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, για το οποίο υποστηρίζουν ότι αποδυνάμωσε τη δημοκρατία στην Ουγγαρία και έχει περιορίσει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης καθώς και άλλες ελευθερίες στη χώρα του. Το ουγγρικο κόμμα Fidesz απορρίπτει  τις κατηγορίες.Από τα 180 μέλη του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 148 ψήφισαν υπέρ της αλλαγής, 28 κατά και τέσσερα τήρησαν αποχή.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από το ΕΛΚ, με την εξής δήλωση: «Σας ενημερώνω ότι τα μέλη του Fidesz αποχωρούν από την ομάδα του ΕΛΚ και η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

http://

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι