ΡΕΠΟΡΤΑΖ

F-16 πάνω από την Ουάσιγκτον για ακυβέρνητο Cessna που συνετρίβη

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον για ακυβέρνητο Cessna που συνετρίβη,

Ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Cessna Citation συνετρίβη το βράδυ σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Βιρτζίνιας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το ιδιωτικό αεροσκάφος πέρασε πάνω από την Ουάσιγκτον και όταν δεν ανταποκρίθηκε στα μηνύματα των αρχών ασφαλείας σήμανε συναγερμός.

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πήραν εντολή να αναχαιτίσουν το Cessna και πετώντας με υπερηχητική ταχύτητα πάνω από την πρωτεύουσα προκλήθηκε sonic boom και αναστάτωση στους κατοίκους. Πολλοί ανέτρεξαν στα περιστατικά με τα κινέζικα αερόστατα στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά το χθεσινό συμβάν δεν είχε καμία σχέση. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τα F-16 δεν κατέρριψαν το μικρό αεροσκάφος. Ο πιλότος του Cessna, πρόσθεσε, δεν ανταποκρινόταν καθώς τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή.

Τα F-16 ήταν «εξουσιοδοτημένα να ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ηχητική έκρηξη που ακούστηκε στην περιοχή της Ουάσιγκτον. Χρησιμοποίησαν επίσης φωτοβολίδες «σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του πιλότου», αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Το Καπιτώλιο τέθηκε σε «αυξημένο συναγερμό» ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος Μπάιντεν, χωρίς να αλλάξει το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις προεδρικές υπηρεσίες.

Νεκροί οι επιβαίνοντες

Στο σημείο της συντριβής δεν βρέθηκαν επιζώντες. Οι διασώστες έφθασαν στο σημείο το βράδυ της Κυριακής, περίπου τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή κοντά στον Εθνικό Δρυμό George Washington στη Βιρτζίνια. Το αεροσκάφος σύμφωνα με τις αρχές πετούσε με αυτόματο πιλότο.

Τέσσερις άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, το οποίο έφυγε από τον προγραμματισμένο προορισμό του κατά 315 μίλια. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανέφερε στο

Twitter ότι ερευνά το δυστύχημα. Η υπηρεσία δήλωσε ότι κλιμάκιο ειδικών μεταβαίνει στο σημείο της συντριβής και θα ξεκινήσει «τη διαδικασία τεκμηρίωσης του περιστατικού και εξέτασης του αεροσκάφους». Το ιδιωτικό Cessna ήταν εγγεγραμμένο στην Encore Motors της Φλόριντα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης επέβαινε η οικογένεια της προέδρου της εταιρείας που επρόκειτο να μεταβεί στο Long Island MacArthur στη Νέα Υόρκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx