Φαρ Ουέστ η λεωφόρος Αλεξάνδρας – Τραυματίας 30χρονος (upd)

Θεσσαλονίκη: Άνδρας σε κατάσταση αμόκ πυροβολούσε στον αέρα! (video)

Άγνωστοι άνοιξαν στις 17:45 το απόγευμα πυρ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τραυμάτισαν άνδρα, 30 ετών, που είναι ομογενής από την Ρωσία. Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο ΙΚΑ και στο εμβολιαστικό κέντρο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο τραυματίας αρχικά δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο ΙΚΑ και εν συνεχεία διακομίσθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείονται οπαδικά κίνητρα, καθώς ο τραυματίας ήταν πολύ ενεργός ως οπαδός του Παναθηναϊκού και είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για χρήση πυροτεχνημάτων, απείθεια και αντίσταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην επίθεση συμμετείχαν 4-5 άτομα, τα οποία καταδίωξαν τον 30χρονο (που ήταν πεζός) και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε. Εν συνεχεία οι δράστες διέφυγαν με μηχανάκια ή μοτοσικλέτες.

Πριν από πέντε ημέρες άλλο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι, όπου άγνωστοι άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν δύο Κούρδους.  Εκείνο το συμβάν συνδέεται, σύμφωνα με την αστυνομία, μάλλον με οικονομικές διαφορές, που σχετίζονται με διακινητές που έμειναν απλήρωτοι. Οι δύο Κούρδοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν από πέντε μήνες και υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν ποιοι και γιατί τους πυροβόλησαν.

Πριν από τέσσερις ημέρες σημειώθηκε άλλο περιστατικό με πιστολίδι, όταν συγκρούσθηκαν δύο παρέες Ρομά για μια barwoman στο Περιστέρι. Για την ανταλλαγή πυροβολισμών στο  έγιναν δέκα προσαγωγές, καθώς οι δράστες κλειδαμπαρώθηκαν μέχρι τα ξημερώματα μέσα στο κέντρο διασκέδασης.

Πριν από μία εβδομάδα τρεις άνδρες τραυματίσθηκαν από σφαίρες νωρίς το απόγευμα μπροστά στους έκπληκτους θαμώνες ενός beach bar στους Αμμολόφους Καβάλας. Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και έφτασαν λίγο μετά τις 6:00 μ.μ. με δύο ΙΧ, ενώ τα τρία θύματα, 25,35 και 45 ετών, που κατάγονται από την Εύβοια, εργάζονταν στο μπαρ.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε τους τρεις άνδρες στα πόδια. Στο beach bar επικράτησε πανικός και οι δράστες διέφυγαν. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, πρόκειται πιθανότατα για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών, αν και εξετάζονται όλες οι εκδοχές. Τα θύματα είναι εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ ταυτοποιήθηκε η σορός του νεαρού άνδρα που βρέθηκε τα ξημερώματα νεκρός σε παράπηγμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 27χρονο Μαροκινό που δολοφονήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και με χτύπημα που καταφέρθηκε στο κεφάλι του. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι