Φεστιβάλ Κινηματογράφου σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας στη Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ Κινηματογράφου σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο» και 177 ταινίες επιστημονικής φαντασίας που «ερμηνεύουν» όσα ζούμε σήμερα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρωτοπόρες ευρωπαϊκές φωνές, ανεξάρτητο σινεμά από όλο τον κόσμο, η  πρόσφατη ελληνική παραγωγή, αλλά και κλασικές αγαπημένες κωμωδίες συνθέτουν το πρόγραμμα αυτής της ιδιαίτερης διοργάνωσης.

«Ό,τι κι αν συμβεί, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα γίνει. Πρόκειται για έναν δυναμικό και ανθεκτικό θεσμό», σημειώνει η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό, παρομοιάζοντας την καθημερινότητα που έχει «επιβάλλει» η πανδημία με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η αυλαία του 61ου ΦΚΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 με το «Ταξίδι της Φάλαινας» του Φίλιπ Γιούργιεφ και θα πέσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, με την προβολή της ταινίας «Δεν θα ξαναχιονίσει» των Μαουγκοζάτα Σιμόφσκα και Μίχαου Ένγκλερτ. Θα προβληθούν 18 μεγάλου μήκους και 21 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες: 15 ταινίες σε πρώτη προβολή, 3 ταινίες που έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα στην ενότητα «Μια δεύτερη ματιά» και 2 κλασικές αγαπημένες ταινίες, καθολικά προσβάσιμες στις διαδικτυακές προβολές τους. Θα προβληθούν επίσης, οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το πρόσφατο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι