Φεύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Γερμανία;

Με αντιπαθούν γιατί υπερασπίζομαι τα αμερικανικά συμφέροντα, Βαγγέλης Γεωργίου

Το Πεντάγωνο μελετά το κόστος της απόσυρσης ή της μεταφοράς μέρους ή του συνόλου των ανδρών των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Γερμανία, της μεγαλύτερης τέτοιας δύναμης εκτός τωνΗΠΑ, υποστήριξε η εφημερίδα The Washington Post.

Η ιδέα που είχε ριφθεί από τον πρόεδρο Τραμπ θορύβησε τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του NATO, οι οποίες αγνοούν αν ο πρόεδρος το εννοεί ή απλά επιδιώκει να αυξήσει την πίεση ενόψει της συνόδου κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στις Βρυξέλλες, την 11η και 12η Ιουλίου.

Ο Τραμπ έστειλε «προειδοποιητική» επιστολή σε επτά χώρες-μέλη του NATO, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, προκειμένου να υπενθυμίσει τη δέσμευσή τους να δαπανούν κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα μέχρι το 2024.

Η Γερμανία, οι σχέσεις της οποίας είναι τεταμένες με την Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να τηρήσει αυτή τη δέσμευση.

Ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται είναι ο επαναπατρισμός ενός μεγάλου μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων-περίπου 35.000 στρατιωτικοί-ή η μεταφορά μέρους ή του συνόλου της δύναμης αυτής στην Πολωνία.

Η Βαρσοβία αντιμετωπίζεται ως σημαντικός σύμμαχος από τον Τραμπ, που την προβάλλει ως παράδειγμα προς μίμηση διότι πέτυχε τον στόχο να αφιερώνει το 2% του ΑΕΠ της στις στρατιωτικές της δαπάνες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version