Φύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Αγρίνιο – Η πορεία της κακοκαιρίας

Φύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Αγρίνιο – Η πορεία της κακοκαιρίας

Στη δίνη της κακοκαιρίας “Κασσάνδρα” η χώρα σήμερα, με την Αιτωλοακαρνανία να βρίσκεται στο στόχαστρο των έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς σημειώνονται καταιγίδες.

Σήμερα τα χαράματα η καταρρακτώδης βροχή ανέτρεψε ακόμα και τρακτέρ σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών στη Λεπενού Αγρινίου και φέρεται να παρέσυρε το αυτοκίνητο του φύλακα της επιχείρησης  Άγγελου Κανιώτη, 52 ετών, τον οποίο αναζητούν τα σωστικά συνεργεία. Οι δυνάμεις των σωστικών συνεργείων (Πυροσβεστική Υπηρεσίας Αγρινίου, κλιμάκιο της ΕΜΟΔΕ και της 6ης ΕΜΑΚ) συνεχώς ενισχύονται ενώ έχουν “επιστρατευθεί” και drones.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε προχθές και επικαιροποιείται ανά 12 ώρες, επικαιροποιήθηκε και σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο, 5.10.24). Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και βροχές μέχρι το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες, πρόσκαιρα, στη δυτική Ελλάδα.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), στη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Επίσης, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία. Το ίδιο προβλέπεται μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Για την Αττική σήμερα προβλέπεται ότι σταδιακά θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, όπως και στην Θεσσαλονίκη. Ομως στη Θεσσαλονίκη αναμένονται το απόγευμα και καταιγίδες.

Για αύριο Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Αναμένεται βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.

Για τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx