Φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών πρότεινε ο εισαγγελέας για το Φρέντι Μπελέρη

Φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών πρότεινε ο εισαγγελέας για το Φρέντι Μπελέρη

Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί στον ελεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών για “εκλογική διαφθορά”. Για τον συνεργάτη του Παντελή Κοκοβέση, που ο εισαγγελέας επίσης θεωρεί ότι ήταν συνεργός στην εξαγορά ψήφων, πρότεινε διετή φυλάκιση με διετή αναστολή και 4 χρόνια υπό επιτήρηση. Και για τους δύο ζήτησε την υποχρεωτική καταβολή δικαστικών εξόδων (1.600 ευρώ).

Η δίκη θα συνεχιστεί σε 14 ημέρες, στις 28 Φεβρουαρίου, οπότε θα αγορεύσει η υπεράσπιση και θα αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση. Εν συνεχεία θα οριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση. Αν ο Μπελέρης καταδικαστεί πρωτόδικα αλλά και στο Εφετείο, δεν θα μπορεί πλέον να πολιτευθεί.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είπε: «Η δίκη αυτή είναι πολιτική. Διαμαρτύρομαι για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, ενώ δεν καλεί άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες. Επίσης, καταγγέλλω ότι στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία των φερομένων ως αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη. Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κριτήρια και κίνητρα. Βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Έχετε αφήσει εν τω μεταξύ το λαό της Χιμάρας χωρίς δήμαρχο. Αυτή είναι πολιτική φυλακή, καθώς δεν μου επιτρέπει να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx