Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία

Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία

«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό» δήλωσε ο Μπαχτσελί ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Φήμες για μία νέα πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στην Τουρκία διαδίδονται τις τελευταίες μέρες στη γείτονα χώρα.

«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύχουν αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων!» δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα κι έχει αποδείξει πως είναι πιστός στη δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις των δυο πολιτικών, προέκυψαν σαν απάντηση σε δημοσιογραφικά ερωτήματα, στο περιθώριο εκδηλώσεων των κομμάτων τους και με αφορμή μια έκθεση που κυκλοφόρησε προ ημερών από τη Rand Corporation, στα τέλη Ιανουαρίου.

Η έκθεση αυτή, περιέγραφε διάφορα πιθανά σενάρια για τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Δύση, τα οποία ένας πολιτικός αναλυτής, ο Abdülkadir Selvi είδε σαν «προσπάθεια των ΗΠΑ να ξεκινήσουν ένα πραξικόπημα εναντίον του κυβερνώνοτος κόμματος της Τουρκίας μέσα στο 2020».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι