Financial Times: Τα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα σημειώνουν περισσότερες πωλήσεις από τα αμερικανικά

Πόσο "καίει" το ηλεκτρικό ΙΧ – 120 στην Ελλάδα – Διαγκωνισμός για τους φορτιστές, Όλγα Μαύρου

Τα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τα αμερικανικά, ανέφερε η εφημερίδα “The Financial Times”.

Τα κινεζικά οχήματα “είναι απλά καλά αυτοκίνητα και οι άνθρωποι τα αγοράζουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματίας Μίεντριτς, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής υλικών μπαταριών Umicore, μιλώντας στην γνωστή οικονομική εφημερίδα.

Από την άλλη μεριά, οι αμερικανικές εταιρίες “ φαίνεται ότι παλεύουν για την παραγωγή καλών ηλεκτρικών οχημάτων”, παρατήρησε ο Μίεντριτς.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται στην Κίνα, ενώ η αντίστοιχη αγορά στις ΗΠΑ είναι μικρή, όπως ανέφερε το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι