vide

Φλώρος: Σωστά έκρινα ότι έπραξα ως γιος, αλλά ως βουλευτής, λάθος

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες; Λέανδρος Ρακιντζής

Ελεύθερος, αφέθηκε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου στο περιστύλιο της Βουλής. Μοναδικός όρος, να μην προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον κ. Γραμμένο.

Ο κατηγορούμενος για αυτόφωρο κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών, δήλωσε μετανιωμένος για το περιστατικό που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης, αρνούμενος ότι γρονθοκόπησε τον κ. Γραμμένο.

Στα δικαστήρια βρέθηκε νωρίτερα για να καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσης Βαλτογιάννης ο οποίος ήταν παρών εντός της αίθουσας κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά τον μάρτυρα, ο κ. Γραμμένος μίλησε με χυδαίο τρόπο στον κατηγορούμενο και εξύβρισε την μητέρα του δράστη βουλευτή.

Σε δηλώσεις του ο κατηγορούμενος, είπε για το επεισόδιο στη Βουλή: «Ως γιος εκείνη τη στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Επειδή όμως φέρω μια πολύ σημαντική ιδιότητα, του βουλευτή, θεωρώ ότι έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή και δεν αποτελεί παράδειγμα».

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου (μετά από μήνυση του Ε. Φλώρου, πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή) και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι» και εν συνεχεία είπε διάφορες ύβρεις για τη μητέρα του κ. Φλώρου. Στο περιστύλιο οι διάλογοι αθλίου περιεχομένου συνεχίστηκαν και κάποια στιγμή ο Γραμμένος βρέθηκε με σπασμένη μύτη. Δεν ξέρουμε πάντως αν ο κ. Φλώρος θα υποβάλει μήνυση με τη σειρά του για την εξύβριση που προηγήθηκε της χειροδικίας. Στο βιντεο μιλάει πρώτη η συνήγορός του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι