Φοιτητές φέρονται να εμπορεύονταν πλαστικά όπλα που έφτιαχναν με εκτυπωτή τριών διαστάσεων

Φοιτητές φέρονται να εμπορεύονταν πλαστικά όπλα που έφτιαχναν με  εκτυπωτή τριών διαστάσεων

Τέσσερις φοιτητές  συνελήφθησαν στη Σάμο και στην Πτολεμαΐδα, κατηγορούμενοι ότι κατασκεύαζαν ολόκληρα όπλα ή εξαρτήματά τους με 3D printer και τα πουλούσαν. Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και κατασκευή, κατοχή και εμπορία όπλων.

Κατά την έρευνα στις οικίες των 19χρονων συλληφθέντων, βρέθηκε ένας εκτυπωτής τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3D printer) μάρκας «ELEGOO», μία πλαστική πιστολοειδής λαβή ημιαυτόματου όπλου μάρκας «FGC-9 Mk II», ένας πλαστικός γεμιστήρας, για ημιαυτόματο όπλο μάρκας «FGC-9 Mk II», μαύρου χρώματος και άλλη μία πιστολοειδής λαβή καθώς και δύο πιστόλια κρότου λάμψης, που οι νεαροί κατηγορούνται ότι ήθελαν να μετατρέψουν σε πυροβόλα όπλα και να τα πουλήσουν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ παρήγαγαν- εκτύπωναν είτε αυτοτελή όπλα, είτε ουσιώδη ανταλλακτικά και μέρη αυτών, ενώ επιβεβαιωμένα κατασκεύασαν όπλο με κωδική ονομασία FGC-9, το οποίο αποτελεί νέα μορφή οπλισμού. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, πρόκειται για τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα διαμετρήματος 9mm και δύναται να κατασκευαστεί εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printer), οι προδιαγραφές του οποίου είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Όσον αφορά στην κατηγορία για τα ναρκωτικά, φέρονται να εμπορεύονταν ινδική κάνναβη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι