Φονικός σεισμός 6,3 R στο Αφγανιστάν – Περισσότεροι από 2.000 νεκροί

Φονικός σεισμός 6,3 R στο Αφγανιστάν - Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί,

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον χθεσινό σεισμό στο Αφγανιστάν στην δυτική επαρχία Χεράτ, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο διαχείρισης καταστροφών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 9.240, ενώ 1.328 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τα θύματα του σεισμού έως τώρα είναι 2.053, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Ο αριθμός αυτός όμως αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες. Μετά την δόνηση των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά έξι χωριά, με τους σεισμούς αυτούς να είναι από τους φονικότερους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες. Εκατοντάδες πολίτες έχουν θαφτεί στα χαλάσματα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενημέρωσης στην Καμπούλ και γίνονται απέλπιδες προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, με πενιχρά μέσα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών είχε επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από τη δυτική πόλη Χεράτ, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και σημειώθηκε στις 11:00 τοπική ώρα (06:30 GMT). Από το Ιράν δεν έχουν αναφερθεί ακόμα θύματα και καταστροφές. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Naser Kanaani εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ιρανικής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν. Πέρυσι τον Ιούνιο το Αφγανιστάν θρήνησε εκατοντάδες θύματα από τον σεισμό στην νοτιοανατολική επαρχία Χομς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι