ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φονικός σεισμός 6,8 R στον Ισημερινό

Φονικός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό (video),

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σεισμό μεγέθους 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τον νότιο Ισημερινό το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο σεισμός εκδηλώθηκε κοντά στη νότια πόλη Μπαλάο είχε βάθος πάνω από 65 χιλιόμετρα (σχεδόν 41 μίλια), σύμφωνα με τη Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτιμάται ότι 381 άνθρωποι τραυματίστηκαν στον σεισμό, έγραψε στο Twitter η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας της Προεδρίας του Ισημερινού στον επίσημο λογαριασμό της.

Στην επαρχία Ελ Όρο, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τουλάχιστον ένας ακόμη θάνατος αναφέρθηκε στην επαρχία Αζουάι, σύμφωνα με το τμήμα επικοινωνιών του προέδρου του Ισημερινού. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, οι αρχές ανέφεραν ότι το άτομο στο Αζουάι σκοτώθηκε όταν ένας τοίχος κατέρρευσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο και ότι τουλάχιστον τρία από τα θύματα στο Ελ Όρο πέθαναν όταν κατέρρευσε ένας πύργος κάμερας ασφαλείας.

Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Τα αεροδρόμια του Γουαγιακίλ και της Κουένκα παρέμειναν ανοιχτά και λειτουργικά, ανέφερε η ανακοίνωση της Προεδρίας του Ισημερινού. Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και διαβεβαίωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί συνεργεία στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της, για προληπτικούς λόγους. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν τη στιγμή που χτυπά ο σεισμός. Η εικόνα, ο θόρυβος και ο πανικός σοκάρουν.

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις βόρειες επαρχίες  του Περού αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx