Φόνος 73χρονης: Το θύμα είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να εξετάσει ψυχίατρος τον δράστη, αλλά…

Ρέθυμνο: Δύο συλλήψεις για φυτείες κάνναβης στο Μυλοπόταμο

Το σοβαρό πρόβλημα των ψυχικών νοσημάτων που ταλαιπωρούν τους πάσχοντες αλλά και τους οικείους τους, σε βαθμό να απειλείται η ζωή των ιδίων και των συγγενών τους, ανέδειξε ο φόνος ηλικιωμένης γυναίκας από τον ψυχωσικό σύζυγό της, ο οποίος εν συνεχεία έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο. Ερωτήματα γεννά και το γεγονός ότι κόρη και θύμα είχαν ζητήσει προ δύο εβδομάδων να εξεταστεί ο δράστης από ψυχίατρο, αλλά ο εισαγγελέας δεν το έκρινε σκόπιμο.

Ο ηλικίας 81 ετών άνδρας έπρεπε εδώ και καιρό να παίρνει ψυχιατρική αγωγή, αλλά δεν την λάμβανε και αντιδρούσε στις παραινέσεις των συγγενών του να μην αμελεί τη θεραπεία του. Επειδή η σύζυγός του τον απειλούσε ότι αν δεν παίρνει τα φάρμακά του θα έπρεπε να μπει στο ψυχιατρείο, σε μία παράκρουση ο υπερήλικας την μαχαίρωσε και τη σκότωσε.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, αλλά το πιθανότερο είναι να προηγηθεί ψυχιατρική εκτίμηση της κατάστασής του.

Απολογούμενος ο δράστης του φόνου είπε: «Ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια». Ο δράστης νοσηλεύεται επειδή κατάπιε χλωρίνη και όταν και εφ΄ όσον αναρρώσει θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η κόρη του κατήγγειλε ότι προ δεκαπενθημέρου ο δράστης είχε για ασήμαντη αφορμή χτυπήσει με το μπαστούνι του τον μικρό εγγονό του και τότε μάνα και κόρη πήγαν στον εισαγγελέα και ζήτησαν τη δίωξη του ηλικιωμένου για ενδοοικογενειακή βία. Ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος παρότι και η κόρη του δράστη αλλά και εν τέλει το θύμα του, δηλαδή η σύζυγος, είχαν επιμείνει να γίνει ψυχιατρική αξιολόγηση. Άγνωστο για ποιο λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης δεν έκρινε σκόπιμη την ψυχιατρική εξέταση του ηλικιωμένου.

«Δεν κατάλαβα γιατί, εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η αστυνομία και ο εισαγγελέας δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, ενώ τους είχαμε πει, τους είχαμε προειδοποιήσει ότι υπάρχει ψυχασθένεια. Απ’ ό,τι ξέραμε, ο πατέρας μου είχε κάποια θέματα», δήλωσε η κόρη του θύματος λίγο μετά τη δολοφονία της μητέρας της.

Πιθανόν οι εισαγγελέας να έκρινε ότι επρόκειτο για “απλή” γεροντική άνοια, πλην όμως αυτή οδηγεί σε ψυχωσικά επεισόδια και τη βαρύτητα της κατάστασης, καθώς και την επικινδυνότητά της, μπορεί να την αξιολογήσει μόνον ψυχίατρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι