Φόνος Γεωργιανού από κτηνοτρόφο: Οι Γεωργιανοί λένε ότι ασέλγησε στα παιδιά τους

Αμαλιάδα: Ανήλικος πυροβόλησε με καραμπίνα την αδελφή του

Κτηνοτρόφος σκότωσε 45χρονο Γεωργιανό που μαζί με τρεις συγγενείς του εισέβαλαν στη φάρμα του πρώτου. Ο δράστης του φόνου υποστήριζε εξαρχής ότι φοβήθηκε ότι θα τον λήστευαν και θα τον σκότωναν. Ομως οι τρεις συλληφθέντες για απόπειρα ληστείας, καταγγέλλουν ότι δεν πήγαν για να κλέψουν, αλλά για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο κτηνοτρόφο για ασελγείς πράξεις στον 15χρονο γιο και στην 14χρονη κόρη ενός εξ αυτών.

Υπενθυμιζεται ότι οι τέσσερις Γεωργιανοί, όλοι συγγενείς, δύο ενήλικες και δύο ανήλικα αγόρια, πήγαν και έσπασαν την καγκελόπορτα του αγροκτήματος στο Κιλκίς. Ο κτηνοτρόφος τότε τους πυροβόλησε, επειδή όπως υποστηρίζει τον απειλούσαν. Αρνείται τα περί ασέλγειας που τα χαρακτήρισε «δικαιολογίες των ληστών» και υποστηρίζει ότι ήξερε μόνο το αγόρι, που δούλεψε για λίγες μέρες στο αγρόκτημα. «Είδα να λείπουν λεφτά από αμάξι και για να μην προσβάλλω το παιδί, του είπα ότι δεν τον χρειάζομαι άλλο για δουλειά, όμως με είχε κλέψει», υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος.

Οι Γεωργιανοί αρνούνται ότι έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι απεναντίας ο κτηνοτρόφος κατηγόρησε ευθέως για κλοπή το αγόρι όταν το απέλυσε. Την ημέρα του φόνου το αγόρι και το κορίτσι εκμυστηρεύθηκαν στον 45χρονο θείο τους ότι ο κτηνοτρόφος είχε προσπαθήσει να ασελγήσει εις βάρος τους. Ο 45χρονος το είπε στον πατέρα τους και όλοι μαζί ξεκίνησαν για τη φάρμα του 54χρονου, για να ζητήσουν, όπως λένε, εξηγήσεις. Τελικά δεν σκοτώθηκε ο πατέρας των παιδιών, αλλά ο θείος τους.

Η οικογένεια του κτηνοτρόφου ισχυρίζεται πως καμμία ασελγής πράξη δεν είχε προηγηθεί. Συγγενείς του δράστη του φόνου δείχνουν σε δημοσιογράφους την πόρτα και λένε: «Με τι μίσος σπάσανε τα σίδερα… Κοιτάξτε εδώ με τα τσεκούρια τα κάνανε κομμάτια. Και ο άνθρωπος ήταν μέσα, τέσσερα άτομα από έξω, τι έπρεπε να κάνει αυτός ο άνθρωπος; Πώς να γλιτώσει; Τους είπε “έχω όπλο φύγετε”. Από μέσα πυροβόλησε, μόλις πήγαν να ανοίξουν την πόρτα», είπε ο πατέρας του δράστη.

«Όταν είσαι μέσα εδώ και σου βαράνε την πόρτα να την σπάσουν τι πρέπει να κάνεις εσύ;», είπε ένας ξάδελφος του 54χρονου. Πάντως το μένος με το οποίο έσπασαν την πόρτα δεν δείχνει ανθρώπους που πήγαιναν για κλοπή ή ληστεία, εκτός κι αν ήταν βέβαιοι ότι δεν ήταν μέσα κανείς.

Αρχικά πολλοί υπέθεσαν ότι οι Γεωργιανοί πήγαν για να κλέψουν χωρίς να γνωρίζουν ότι ο κτηνοτρόφος κοιμόταν εκεί και ότι δεν είχαν σκοπό τη ληστεία (που ενέχει απειλή κατά της ζωής) αλλά την κλοπή. Ομως όπως είπε σήμερα η δικηγόρος τους, οι τρεις συγγενείς του δολοφονηθέντος Γεωργιανού παραδέχονται ότι γνώριζαν πώς ήταν μέσα ο 54χρονος και ότι ήθελαν να τον βρουν για όσα είπαν τα παιδιά τους ότι διέπραξε αυτός εις βάρος τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι