Φόνος Πολωνού καθηγητή: Συνελήφθησαν η Ελληνίδα πρώην σύζυγος, ο εραστής της και τρεις αλλοδαποί

Φόνος Πολωνού καθηγητή: Συνελήφθησαν η Ελληνίδα πρώην σύζυγος, ο εραστής της και τρεις αλλοδαποί

Ο αυτουργός στη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, λέγοντας ότι το σχεδίασε με την πρώην σύζυγο του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εραστής της πρώην συζύγου προχώρησε στο έγκλημα με τη βοήθεια ενός Βούλγαρου και δύο Αλβανών. Η παιδοψυχολόγος πρώην σύζυγος του θύματος αρνείται τις κατηγορίες μέχρι στιγμής. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Για την δολοφονία ο εκτελεστής χρησιμοποίησε όπλο Τοκάρεφ, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη καθώς ο δράστης δεν έχει αποκαλύψει που το πέταξε, ενώ οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είχαν υποστηρικτικό ρόλο στο σχέδιο της εκτέλεσης του Πολωνού. Το κίνητρο μπορεί να ήταν οικονομικό, γιατί διαφωνούσαν συχνά για τα χρήματα, αλλά μπορεί να έπαιξε ρόλο και η κάπως “χαλαρή” στάση ζωής που καταλογίζει η πρώην σύζυγος στο θύμα.

Η Ελληνίδα είναι έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες. Ο δικηγόρος της στις δίκες για την επιμέλεια των παιδιών κατέθεσε στη ΓΑΔΑ και αναφέρθηκε σε μια σειρά περίεργων ταξιδιών που έκανε το θύμα στη Βόρεια Κορέα, στο Κονγκό, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία και αλλού τα τελευταία χρόνια. Κατέθεσε και ο παιδοψυχολόγος που το τελευταίο χρονικό διάστημα έβλεπε τα δύο 10χρονα αγόρια του ζευγαριού.

Την μοιραία Παρασκευή, ο 43χρονος και η πρώην σύζυγός του, πήγαν μαζί τα δίδυμα παιδιά τους στον παιδοψυχολόγο στην Αγία Παρασκευή και είχαν συνεννοηθεί να τα παραλάβει εκείνος στις 16:00 το απόγευμα. Τον πρόλαβε όμως ο εκτελεστής.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί προ 11 ετών στις ΗΠΑ όπου η Ελληνίδα είχε πάει για το μεταπτυχιακό της και όπου δίδασκε το θύμα. Παντρευτήκαν μέσα σε λίγους μήνες. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο 43χρονος ήταν αλκοολικός και την χτυπούσε. Χώρισαν μέσα σε τέσσερα χρόνια και εκείνη πήρε τα παιδιά και ήρθε στην Ελλάδα. Η ίδια υποστηρίζει οτι μια φορά στην Αμερική όπου είχε πάρει τα παιδιά του για ένα μήνα διακοπές (σ.σ την επιμέλεια την ειχε η μητέρα όμως εκείνος τα έπαιρνε μια φορά τον χρόνο για ένα μήνα είτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πολωνία, είτε στις ΗΠΑ) τα είχε ξεχάσει δύο ημέρες σε ένα παγκάκι έξω από το σπίτι του επειδή είχε μεθύσει. Αυτά όμως δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής από μαρτυρίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx