Φοροαπαλλαγές για να μη γίνουν απολύσεις θέλουν τα σούπερ μάρκετ για την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο

Φοροαπαλλαγές για να μη γίνουν απολύσεις θέλουν τα σούπερ μάρκετ για την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο

Η υπουργός Εργασίας  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, όπου άκουσε ότι οι εργοδότες συμφωνούν με την αύξηση, αλλά θεωρούν  ότι πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευθεί με ταυτόχρονες παροχές προς τις επιχειρήσεις, «με ελάφρυνση των εργοδοτικών εισφορών και κίνητρα για διατήρηση και πρόσθεση νέων θέσεων εργασίας».

Η απαίτηση κινήτρων προς τους εργοδότες “για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας” μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία είναι 50 ευρώ, υποδηλώνει ότι αν δεν πάρουν κάτι, θα γίνουν απολύσεις. Ο εκπρόσωπός τους Γιάννης Μασούτης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τη διοίκηση της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας, ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις επιζητούν σειρά από μέτρα, όπως φοροαπαλλαγές και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να επανεπενδύουν στην κοινωνία και στους εργαζομένους τα πρόσοδα της ανάπτυξης, δημιουργώντας εργασιακή ασφάλεια και ευημερία στην οικονομία και στον τόπο».

Η αύξηση που δόθηκε με τη διαμόρφωση του κατώτατου στα 830 ευρώ μικτά από την 1η του μήνα, σημαίνει ότι οι 600.000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό στην χώρα αυτή τη στιγμή, θα παίρνουν  “καθαρά” 706 ευρώ το μήνα, από 667 που λάμβαναν ως τώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι