VIDEO

Φωτιά και στο Κατάκολο – Νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο

Φωτιά και στο Κατάκολο – Νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο

Φωτιά ξέσπασε στο Κατάκολο Ηλείας, στην περιοχή Καβούρι, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, χωρίς να υπάρχει πλέον δυνατότητα εναέριων μέσων για ρίψεις νερού.

Η φωτιά στο Κατάκολο καίει εκτάσεις με ποικίλη βλάστηση, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τα οποία εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή φαίνεται να απειλούνται άμεσα. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, αλλά οι δυνάμεις διαρκώς ενισχύονται, παρότι μεγάλος αριθμός πυροσβεστών είναι απασχολημένος στις φωτιές στο Ξυλόκαστρο και στην Ανδραβίδα. Όσον αφορά στο Κατάκολο, μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές Καβούρι και Κάτω Καβούρι και να μετακινηθούν προς Πύργο.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 289 πυροσβέστες, με 98 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων. Νωρίτερα εντός της ημέρας 19 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη, έκαναν ρίψεις νερού. Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το έργο της πυροσβεστικής είναι δύσκολο, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, κοντά σε φαράγγια, ενώ παράλληλα, οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσχαιρένουν την κατάσβεση. Επιπλέον, αναφέρθηκε νωρίτερα πως έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx