VIDEO

Φωτιά σε κελλιά της Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος

Φωτιά  σε κελλιά της Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής στο Άγιον Όρος το οποίο ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα και αποτελεί εξάρτημα της Μονής Κουτλουμουσίου.

Σύμφωνα με το voria.gr, η φωτιά ξέσπασε στις 9.40 και στο Καλύβι και ο μοναχός που ζούσε εκεί πρόλαβε και βγήκε χωρίς να τραυματιστεί, όμως οι φλόγες κατέστρεψαν το χώρο και έγιναν προσπάθειες από μοναχούς που προσέτρεξαν και από δέκα πυροσβέστες (με πέντε οχήματα), να μην καταστραφεί ο παρακείμενος ναός

Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, όπως αναφέρει το voria.gr, βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές. Είναι σε απόσταση 20 λεπτών, στα ανατολικά από το μοναστήρι του Κουτλουμουσίου. Η ιστορία της Σκήτης άρχισε το 1780, όταν ο Ιερομόναχος Χαράλαμπος αιτήθηκε από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου να του παραχωρηθεί το προϋπάρχον Κελλί του Αγίου Παντελεήμονα για να το μετατρέψει σε Σκήτη για την συνοδεία του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι