Φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο από drone

Φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο από drone

Πυρκαγιά προκλήθηκε από drone σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία.

Ο κυβερνήτης του Βόλγκογκραντ Αντρέι Μποτσάροφ δήλωσε μέσω του διαύλου της τοπικής διοίκησης στην πλατφόρμα Telegram πως δεν υπάρχουν νεκροί από το επεισόδιο. Δεν απέδωσε την φωτιά σε drone, αλλά στην κατάρριψή του:

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης ενός καταρριφθέντος μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, πυρκαγιά ξέσπασε στο Διυλιστήριο Πετρελαίου του Βόλγκογκραντ. Πυροσβέστες και διασώστες έπιασαν γρήγορα δουλειά – η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε. Δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε.

Η εγκατάσταση ανήκει στην πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil. Το διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στον ποταμό Βόλγα, έχει δυνατότητα διύλισης 14,8 εκατ. μετρικών τόνων το χρόνο (σχεδόν 300.000 βαρέλια την ημέρα).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι