Φωτιά στη Ζάκυνθο και στη Βοιωτία – Διαστάσεις πήρε η φωτιά στα Χανιά

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Λάκκα Κυρίλλου

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στη Ζάκυνθο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φιολίτης, αλλά και στη Βοιωτία, στην κοινότητα Προδρόμου, κοντά στην παραλία Σαράντη.

Όσον  αφορά στη φωτιά στη Ζάκυνθο, έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και τέσσερα αεροσκάφη για ρίψεις νερού.

Στη Βοιωτία η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση πάνω από τον Πρόδρομο. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λιβαδειά, τη Θήβα και το Σχηματάρι. Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειασθεί να γίνουν εκκενώσεις.

Εν τω μεταξύ μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αγριλές Σελίνου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Χρειάσθηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις και τώρα βρίσκονται επί τόπου 88 πυροσβέστες με 28 οχήματα και  τρία πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα γίνονται ρίψεις νερού από τέσσερα ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι