Φωτιά στο Λαγκαδά

Φωτιά στο Λαγκαδά

Εξακολουθεί να καίει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το νωρίς το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με το πρώτο φως της ημέρας στη “μάχη” με τις φλόγες μπήκαν και εναέρια μέσα και η εικόνα είναι λίγο καλύτερη.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα πλησίον του ΧΥΤΑ Μαυροράχης με το πύρινο μέτωπο να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να εκτείνεται κατά τις βραδινές ώρες σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων ανάμεσα στον ΧΥΤΑ και την Άσσηρο. Οι φλόγες καίνε σε χορτολιβαδική έκταση. Το δύσβατο της περιοχής και οι άνεμοι που έπνεαν δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα η εικόνα από το σημείο είναι αρκετά καλύτερη ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Εθελοντές και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx