VIDEO

Φωτιά στο Λασίθι – Διασωληνώθηκε 74χρονος εγκαυματίας

Φωτιά στο Λασίθι – Διασωληνώθηκε 74χρονος εγκαυματίας

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης. Ενας 74χρονος κάτοικος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ απομακρύνθηκε από τον οικισμό του μετά τα μηνύματα 112 που εστάλησαν για εκκενώσεις πολλών οικισμών, εκείνος επέστρεψε στο χωριό για να σώσει το σπίτι του. Τότε κάηκε και εγκλωβίστηκε.

Σύμφωνα με το radiolasithi, φέρει πολλά εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα πόδια, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών. Ο ηλικιωμένος φέρεται να τραυματίσθηκε στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες που έφτασαν στην αυλή του και στο υπόγειο του σπιτιού του, όπου και εγκλωβίστηκε.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 27 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Aπό τα τρία μέτωπα της φωτιάς, πιο απειλητικό θεωρείται το ένα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν στο κομμάτι που βρίσκεται ανατολικά προς Κουτσουρά ενώ η πλευρά προς την Ιεράπετρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο πνέουν πάντως ισχυροί άνεμοι με ριπές της τάξης των 8 έως και 9 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων καθώς και τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

/

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και radiolasithi και cretapost

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι