Φωτιά στο Μελισσουργό Θεσσαλονίκης – Η συνδρομή του στρατού

Φωτιά στο Μελισσουργό Θεσσαλονίκης – Η συνδρομή του στρατού

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μελισσουργός της Θεσσαλονίκης, κοντά στη λίμνη Βόλβη γύρω στις 11:30 σήμερα το πρωί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Στην κατάσβεση συνδράμουν από αέρος, δύο αεροσκάφη με ρίψεις νερού.

Εν τω μεταξύ, σε πολλές περιοχές της χώρας ο στρατός με περιπολίες ελέγχει τις επικίνδυνες για φωτιά περιοχές με θερμικές κάμερες και ειδικά μηχανήματα, μέτρο που θεωρείται κυρίως αποτρεπτικό ή και άμεσου εντοπισμού τυχόν εστίας.

Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια γίνονται με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων 66 εποχούμενενες περίπολοι που είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες. Αυτέ διέρχονται από ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Ο στρατός επισης προσφέρει μηχανήματα Μηχανικού (προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) που έχει διαθέσει σε συγκεκριμένα σημεία και είναι σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, για συνδρομή στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Έχει επίσης έτοιμους μηχανισμούς για την περίπτωση που χρειασθεί μεταφορά των εν λόγω μηχανημάτων.

Στη περίπτωση που χρειάζονται επιπλέον ενισχύσεις, έχει προβλεφθεί ειδικά για τη Θεσσαλία να είναι σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών επιπλέον μηχανήματα και φορείς για τη μεταφορά τους.

Επισης σε ετοιμότητα έχουν τεθεί λεωφορεία για να συνδράμουν σε εντολές εκκένωσης που συνεπάγονται μετακινήσεις πληθυσμού στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κορινθία. Επισης έχει ορισθεί αξιωματικός σύνδεσμος στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) για να παρασχεθούν όπου χρειασθεί πεζοπόρες ομάδες και εναέρια μέσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι