Τραυματίες και καμένα σπίτια από τη φωτιά στην Αχαΐα

Φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα (video)

Η ανεξέλεγκτη φωτιά στην Πάτρα, που αρχικά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα και Εγλυκάδα, έκαψε σπίτια και ΙΧ και έστειλε πυροσβέστες και κατοίκους στο νοσοκομείο -ένας 57χρονος διακομίσθηκε με εγκαύματα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για τον φόβο αναζωπυρώσεων, καθώς υπάρχουν πολλές μικρές εστίες.Το πρωί εκδηλώθηκε όμως πυρκαγιά και στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας, με αποτέλεσμα τις εκκενώσεις οικισμών. Αυτή η φωτιά δεν είναι υπό έλεγχο.

Ομως και στα περίχωρα της Πάτρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να  δίνουν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια σε πολλά χωριά/ Η φωτιά πρόλαβε και εξαπλώθηκε στο χωριό Σούλι, όπου κάηκαν σπίτια. Λίγο μετά τις 3 μ.μ. δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική και οι κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην περιοχή επιχειρούσαν όλη μέρα και Καναντέρ ενώ οι καπνοί είχαν φτάσει έως το Κουκούλι. Έκλεισε επίσης η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου και εκκενώθηκε ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Μάλιστα, στον Ριγανόκαμπο που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπήρχε κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό το μεγαλύτερο μέρος της Πάτρας. Ο Δήμαρχος σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής ζητούσε να σταλούν άμεσα δυνάμεις για να αποφευχθεί ο κίνδυνος η φωτιά να μπει στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, κάτι που θα άφηνε όλη την Πάτρα χωρίς νερό!

Την ίδια ώρα εκκενώθηκε και το χωριό Πτέρη Εριμάνθου καθώς η φωτιά στην περιοχή μαίνονταν ανεξέλεγκτη. Από αέρος γίνονταν ρίψεις νερού από  Καναντέρ ενώ επιχειρούσαν για την κατάσβεση 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος έκανε ρίψεις και το ρωσικό Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα. Άλλοι τόσοι πυροσβέστες επιχειρουσαν όλη μέρα για κατάσβεση και στον Ερύμανθο.

Το μέτωπο πάντως που εμπνέει μεγάλη ανησυχία είναι στη Δροσιά Ερυμάνθου. Λίγο μετά τις  19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για πάνω από δέκα οικισμούς: Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής. Επίσης ο εγκαυματίας και ένα άτομο που τραυματισθηκε πέφτοντας. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς έχουν τεθεί σε ετοιμότητα – εφημερία όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι