Φωτιές σε Αφίδνες, Ασπρόπυργο, Λακωνία – Υπό έλεγχο στο Ρέθυμνο

Οριοθετήθηκε φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή των Αφιδνών, προς την περιοχή της Δροσοπηγής, ενώ είναι σε εξέλιξη φωτιά στον Ασπρόπυργο και στο Σπήλαιο Λακωνίας. Όσον αφορά στη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο, είναι πλέον υπό έλεγχο.

Στις Αφίδνες επιχειρούν για την κατάσβεση 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι εναέριες δυνάμεις, καθώς πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Από το πρωί έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές. Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα του Ασπροπύργου με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο.  Για τον Ασπρόπυργο η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 10:30 και στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος έχει συνδράμει και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με 13 οχήματα και με ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx