Φόβοι για ταραχές στη Γαλλία

Φόβοι για ταραχές στη Γαλλία

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεσπάσουν επεισόδια μετά τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών. Παρότι βρίσκονται επί ποδός 30.000 αστυνομικοί, οι μαγαζάτορες ασφαλίζουν τα εμπορικά τους καθώς ακούν για συγκεντρώσεις και αντισυγεντρώσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε ότι χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για να «διασφαλίσουν ότι η ριζοσπαστική δεξιά και η ριζοσπαστική αριστερά δεν θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προκαλέσουν χάος».

Στα κοινωνικά δίκτυα οι δεξιοί αναρτούν πού γίνονται συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και καλούν σε αντισυγκεντρώσεις. Έγιναν εν τω μεταξύ τέσσερις συλλήψεις -οι τρεις είναι ανήλικοι- «για επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Πρίσκα Τεβενό», η οποία κατήγγειλε ότι ενώ αναρτούσε η ομάδα της αφίσες έξω από το Παρίσι, μια ομάδα πιτσιρικάδων τις έσκιζε και όταν διαμαρτυρήθηκε η δική της ομάδα, άρχισαν τα σπρωξίματα και οι χειροδικίες, χωρίς πάντως η ίδια να τραυματισθεί. Κανείς δεν αναφέρει αν ήταν αριστεροί ή δεξιοί οι πιτσιρικάδες.

Ζωντανά στο BFMTV, ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά «εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην κυβερνητική εκπρόσωπο» και ζήτησε από όλους τους πολιτικούς ηγέτες να συστήσουν στους οπαδούς τους «ηρεμία και χαμηλούς τόνους». Στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, η Prisca Thevenot, υποψήφια με το κόμμα του Μακρόν, ήρθε πρώτη στην 8η εκλογική περιφέρεια του Hauts-de-Seine, με 39,9% και στον δεύτερο γύρο αντιμετωπίζει την υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου η οποία συγκεντρώνει το 30,3% των ψήφων.

Επίθεση δέχθηκε και η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού στο Σαβουά, η Μαρί Ντοσί, που όπως είπε της επιτέθηκε ένας έμπορος στην αγορά. Το ίδιο κατήγγειλε και ο Νικολά Κονκέ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, που είπε ότι του επιτέθηκαν ενώ μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια στο Χερβούργο,στη Νορμανδία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx