FRONTEX: Είμαστε σε επιφυλακή για τη Νότιο Κρήτη – Ανησυχία για Γάζα

FRONTEX: Είμαστε σε επιφυλακή για τη Νότιο Κρήτη – Ανησυχία για Γάζα

Ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λέιτενς, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές το πρόβλημα με την μεγάλη  αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη νότια Κρήτη, σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Open,  προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα στην Κρήτη, αλλά είπε και ότι τον απασχολεί μελλοντικά η τυχόν έλευση Παλαιστινίων προσφύγων. Αυτοί δεν θα ανήκουν στην κατηγορία του παράτυπου μετανάστη, καθώς όλοι δικαιούνται ασύλου.

Για την Κρήτη είπε: «Θα συζητήσουμε πρόσθετα μέτρα με τις ελληνικές αρχές αυτή την εβδομάδα. Όχι μόνο για την παρακολούθηση της κατάστασης, αλλά και την επέμβαση που απαιτείται σε αυτή τη νέα διαδρομή. Τα δίκτυα διακινητών παρακολουθούν στενά τη δράση της Frontex και όποτε παίρνουμε μέτρα σε μία περιοχή, αλλάζουν διαδρομή. Ενημερώνουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές, με πληροφορίες από αεροπλάνα και drones για να παρακολουθούμε με βεβαιότητα την κατάσταση όπως διαμορφώνεται ανά πάσα στιγμή», είπε.

Όσον αφορά στους Παλαιστινίους, είπε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή πολύ στενά γιατί μπορεί να προκαλέσει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή δεν παρατηρούμε πρόσθετες ροές γιατί η Γάζα είναι κλειστή. Οπότε τώρα εξετάζουμε σενάρια για το τι θα κάνουμε όταν τα σύνορα ανοίξουν. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία όσων χωρών συνορεύουν με την Ευρώπη, και η Τουρκία είναι σημαντική σε αυτό το ζήτημα», είπε ο επικεφαλής της Frontex.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι