Φρουρός του Λαβρόφ έβαλε να ψάχνονται για Covid Μαξίμου, ΥΠΕΞ και ΕΛΑΣ

Φρουρός του Λαβρόφ έβαλε να ψάχνονται για Covid Μαξίμου, ΥΠΕΞ και ΕΛΑΣ

Τουλάχιστον δύο κρούσματα κορωνοϊού και έξι αστυνομικούς σε καραντίνα, άφησε πίσω της η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τέθηκε και αυτός σε καραντίνα αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν από δώδεκα μέρες.

Όπως φαίνεται πλέον, το κρούσμα εντοπιζόταν σε άνδρα της ασφαλείας του Λαβρόφ, εξ ου και κόλλησαν δύο αστυνομικοί της πρωθυπουργικής φρουράς, οι οποίοι εκδήλωσαν συμπτώματα πολλές μέρες αργότερα -ο Ρώσος υπουργός είχε έρθει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου και στις 27, όταν γύρισε στη Μόσχα, τέθηκε αμέσως σε καραντίνα με την λακωνική ενημέρωση ότι “ήρθε σε επαφή με κρούσμα”.

Πιθανόν (δεν γνωρίζουμε αυτή την λεπτομέρεια) ίσως εν συνεχεία ενημέρωσε τηλεφωνικά τους Έλληνες πολιτικούς ότι το κρούσμα ήταν σε άνδρα της φρουράς του. Αν όμως είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχε (λογικά) ενημερωθεί με διακριτικότητα και η ΕΛΑΣ και το σώμα ειδικών φρουρών και η ΕΥΠ και δεν θα περίμεναν να εκδηλώσουν συμπτώματα οι αστυνομικοί ή δεν θα αρκούνταν σε rapid test.

Τα τεστ που έγιναν

Στις 29 Οκτωβρίου μάλιστα έκανε τεστ και ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας (από διπλωματική λεπτότητα) ότι ήταν τεστ ρουτίνας, που το κάνει συχνά. Τεστ έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά απέφυγε να το ανακοινώσει. Προληπτικά έκαναν τεστ και οι άνδρες της φρουράς τους, αλλά βγήκαν τότε όλα αρνητικά, γιατί ήταν “φρέσκια” η λοίμωξη και τα rapid test έχουν το μειονέκτημα να μην “πιάνουν” όσοι είναι προς το παρόν ασυμπτωματικοί.

Η φρουρά του πρωθυπουργού ήρθε σε στενή επαφή με τους Ρώσους αστυνομικούς, δηλαδή την φρουρά του Ρώσου επισήμου. Στελέχη της υπηρεσίας φρούρησης επισήμων στην Ελλάδα εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα βγήκε θετικό το τεστ ενός ανδρός από την ασφάλεια του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, και αυτός ήταν και ο λόγος που τέθηκε και ο ίδιος την επόμενη ημέρα της επίσκεψης σε καραντίνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι