Γ.Μαντζουράνης: “Όχι στα σύρματα του Μητσοτάκη”

Γ.Μαντζουράνης: Όχι στα σύρματα του Μητσοτάκη
Με ένα βίντεο, που καταδεικνύει τη συνεπή, συνεχή και σταθερή αντιπαλότητα της Δεξιάς Παράταξης με τους ανθρώπους του Πολιτισμού και της Τέχνης, σχολιάζει ο Γιάννης Μαντζουράνης τη νέα εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να ισοπεδώσει ή ακριβέστερα να εξαφανίσει και τους καλλιτέχνες.
Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί ένα flash back στα έργα και τις ημέρες της ελληνικής Δεξιάς, τότε που οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Ρίτσος, Μάνος Κατράκης, Μενέλαος Λουντέμης και Τάσος Λειβαδίτης, αυτές οι εμβληματικές μορφές του ελληνικού πολιτισμού, έπεφταν θύματα διώξεων, βασανιστηρίων και εκτοπισμού.
«Η Δεξιά ήθελε πάντα τον πολιτισμό στα σύρματα», επισημαίνει ο Γιάννης Μαντζουράνης και «τώρα θέλει τα σύρματα στον πολιτισμό», ενώ καυτηριάζει την μειωτική και προσβλητική για τους καλλιτέχνες πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και πάλι στο όνομα ιδιωτικών συμφερόντων, με ένα ΠΔ, ακυρώνει κόπους και μόχθους ετών και ισοπεδώνει πολύχρονες ειδικές σπουδές με ένα απολυτήριο λυκείου.
Η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, όπως την ακούμε στο βίντεο, είχε πει την εμβληματική φράση: «Χωρίς τον πολιτισμό είμαστε… κανείς». Ήρθε η ώρα να πούμε «όχι στα σύρματα», καταλήγει ο Γιάννης Μαντζουράνης.
———————————————————————————————————————————–
Για να δείτε το βίντεο του Γ. Μαντζουράνη στο Facebook πατήστε ΕΔΩ: https://bit.ly/3xmOMeZ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι