Γ. Μαντζουράνης: “Αποτρόπαιο έγκλημα ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στην Γάζα”

Καταδίκη για δημοσιεύματα περί "βίλας" Τσίπρα – Τι λέει ο Γ. Μαντζουράνης

Ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης προχώρησε σε δήλωση για τις εξελίξεις στην Γάζα: «Το μακελειό στο Νοσοκομείο στη Γάζα από την ισραηλινή αεροπορία καθώς και ο απόλυτος αποκλεισμός 2.300.000 Παλαιστινίων από ηλεκτρισμό, νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε απάντηση των φρικαλεοτήτων της Χαμάς υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια αυτοάμυνας και αντιποίνων. Είναι αποτρόπαιο έγκλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη. Η Δύση δεν μπορεί να τηρεί στάση ούτε ευμενούς προς το Ισραήλ ουδετερότητας, ούτε ύποπτης απάθειας.

Το Ισραήλ αλλά και η Δύση δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι η Παλαιστίνη μπορεί να γίνει η συγκολλητική ουσία, που συμφιλιώνει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο με τους Ισραηλινούς, αλλά και η εκρηκτική ύλη, που τινάζει στον αέρα τους πάντες και τα πάντα και ανοίγει τις πύλες της Κόλασης όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η ανεπιφύλακτη στήριξη οποιασδήποτε ενέργειας είτε του Ισραήλ είτε των Παλαιστινίων από οποιοδήποτε κράτος είναι εσφαλμένη και καταστροφική και για τους δύο λαούς.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που αναγνωρίζουν τόσο το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος όσο και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ίδρυση ανεξάρτητου κράτους και ταυτόχρονα υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα» αναφέρει ο κ. Μαντζουράνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι