Γαλλία: Δεν έχουμε ρατσισμό με τα εμβόλια, όλα πρέπει να εξετάζονται

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

«Εάν ένα εμβόλιο φαίνεται πως είναι καλής ποιότητας και ασφαλές εναντίον του κορονοϊού, οι ευρωπαϊκές αρχές υγείας θα πρέπει να επανεξετάζουν την πιθανή χρήση του χωρίς προκαταλήψεις» σχετικά με την προέλευσή του», δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συντονίζει τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γαλλία Αλέν Φισέρ.

Ο κ. Φισέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το «πώς η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, όπως και δόσεις ρωσικού εμβολίου».

«Όλα τα εμβόλια πρέπει να εξετάζονται. Δεν πρέπει να έχουμε καμία προκατάληψη σχετικά με την προέλευση του εμβολίου. Εάν τα εμβόλια αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, καλής ποιότητας προϊόντα και μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε; Πρέπει απλώς να τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις», είπε ο κ. Φισέρ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι