Γαλλία: Φωτιές, επεισόδια και τραυματίες από έναν “απλό έλεγχο σε ΙΧ”

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε για έλεγχο ένα ΙΧ με δύο επιβάτες στην πόλη Μπλουά, στις όχθες του Λίγηρα, χθες στις 6.30 μ.μ., αλλά ο οδηγός αρνούμενος τον έλεγχο, έφυγε με ταχύτητα και έπεσε πάνω σε δύο άλλα οχήματα και σε πεζούς τραυματίζοντας σοβαρά τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα, 15 ετών, ειναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 150 κάτοικοι, θεωρώντας υπεύθυνη την αστυνομία για το κυνηγητό του ΙΧ και τον επακόλουθο τραυματισμό των τριών ατόμων, βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν επεισόδια. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και οι κάτοικοι άρχισαν να καίνε κάδους απορριμάτων, εν συνεχεία περιπολικά, να φτιάχνουν οδοφράγματα και, παρεμπιπτόντως, κάποιοι έκαναν και πλιάτσικο σε σούπερ  μάρκετ. Άλλοι έβαλαν φωτιά σε παιδικό σταθμό και άλλοι σε βενζινάδικο. Δύο έκλεψαν ένα φορτηγό και το οδήγησαν εναντίον των φραγμάτων με περιπολικά που ειχε στήσει σε ένα δρόμο η αστυνομία. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 12 φορές εναντίον του οχήματος για να το σταματήσουν και δεν είναι γνωστό αν τραυματίσθηκε κανείς από τις σφαίρες. Πάνω από 300 αστυνομικοί βρέθηκαν ως ενισχύσεις από όμορους δήμους στο Μπλουά. Τα επεισόδια κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι