Γαλλία για Ορούτς Ρέις: Ζητήσαμε από την Τουρκία να μη θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τουρκική ανακοίνωση περί νέας εξόρμησης του σεισμογραφικού σκάφους Oruç Reis στα ανοιχτά του Καστελόριζου και της Ρόδου», ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Agnès Von der Mühll.

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1ης Οκτωβρίου απευθύναμε σαφές κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει οιαδήποτε μονομερή ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κρατών μελών της Ένωσης. Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να αποφύγει νέες προκλήσεις και να δείξει έμπρακτα τη θέλησή της για διάλογο με καλή πίστη»,προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ από τις 5 μ.μ. σήμερα το απόγευμα το πλοίο βρίσκεται εντός της περιοχής που δεσμεύει η παράνομη τουρκική Navtex με κλειστούς τους πομπούς του και κινείται νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι