Γαλλία: Μάνα και γιος σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα κάνοντας σκι

Γαλλία: Μάνα και γιος σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα κάνοντας σκι

Οικογένεια Βρετανών έπεσε θύμα χιονοστιβάδας και οι δύο δεν σώθηκαν -δεν έφεραν όμως και τον πομπό που θα μπορούσε ίσως να τους σώσει

Μια 54χρονη Βρετανίδα και ο ηλικίας 22 ετών γιος της έχασαν τη ζωή τους χθες το απόγευμα, ενώ έκαναν σκι στη Γαλλία, εκτός πίστας, κοντά στα ελβετικά σύνορα. Τους παρέσυρε και τους καταπλάκωσε μια χιονοστιβάδα.

Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι η χιονοστιβάδα μπορεί να ξεκίνησε από άλλη ομάδα σκιέρ που κινούνταν ψηλότερα και ότι διένυσε περίπου 400 μέτρα. Ο σοροί μητέρας και γιου εντοπίστηκαν θαμμένοι στο χιόνι μετά από πεντάωρη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 20 πεζοί και δύο ελικόπτερα.

Η άτυχη γυναίκα και το παιδί της έκαναν σκι με άλλα μέλη της οικογένειας και έναν ιδιώτη εκπαιδευτή σκιέρ με τον οποίο γνωρίζονταν από ετών και ήταν πλέον οικογενειακοί φίλοι. Κανείς όμως δεν είχε στην τσέπη του τον ειδικό αναμεταδότη που εκπέμπει σιωπηρά σήματα τα οποία ανιχνεύονται αν κάποιος βρεθεί σε παρόμοια θέση -κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες διάσωσης. Ο αναμεταδότης έχει μέγεθος κινητού τηλεφώνου και στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ. Οι διασώστες μπόρεσαν να διασώσουν τον εκπαιδευτή που είχε τραυματιστεί και μετέφεραν σε ασφαλές σημείο άλλα πέντε μέλη της συντροφιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι