Γαλλία: Νεκρά από θερμοπληξία δύο παιδάκια που παίζοντας παγιδεύτηκαν στο οικογενειακό ΙΧ
22/06/2026
Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 (ώρα Γαλλίας) μέσα στο ΙΧ της μητέρας τους, στο γκαράζ του σπιτιού τους
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδάκια μάλλον τρύπωσαν στο γκαράζ και στο όχημα για να παίξουν, αλλά κλείστηκαν μέσα ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν περίπου 40 βαθμοί -στην πόλη Καρπαντρά της νοτιας Γαλλίας, κοντά στην Αβινιόν. Δεν έγινε γνωστό πώς ξέφυγαν από την επίβλεψη των γονέων και αναφέρεται ότι η μητέρα είχε πάει να ψωνίσει χωρίς να διευκρινίζεται αν τα μικρά ήταν μόνα τους, ούτε πόση ώρα έμειναν παγιδευμένα στο όχημα.
«Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, ωστόσο φαίνεται πιθανότερο να έχασαν τη ζωή τους λόγω του καύσωνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εισαγγελέας του Καρπαντρά. Τα παιδιά και οι ηλικιωμενοι παθαίνουν πιο εύκολα θερμοπληξία από τους νέους και τους μεσήλικες.





