Γαλλία: Νέο απεργιακό κύμα κατά του συνταξιοδοτικού

Γαλλία: Νέο απεργιακό κύμα κατά του συνταξιοδοτικού

Νέο απεργιακό κύμα στη Γαλλία κατά του συνταξιοδοτικού που προώθησε ο Μακρόν. Οι σημερινές κινητοποιήσεις θεωρούνται σημαντικές καθώς έρχονται λίγα μόλις 24ωρα μετά την απόρριψη με εννέα (9) ψήφους της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια του συνταξιοδοτικού που πέρασε με το “τρικ” του άρθρου 49-3.

Οι γάλλοι επιμένουν να αρνούνται την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η σημερινή απεργία και οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θεωρούνται καθοριστικές για την πορεία κινητοποιήσεων. Παρίσι Μασσαλία Λυών κλπ έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν στους δρόμους.

Το συλλαλητήριο στο Παρίσι  είναι προγραμματισμένο για τις 14:00 στην Place de la Bastille. Στη συνέχεια, η πομπή θα  ξεκινήσει προς την κατεύθυνση της Place de la République και στη συνέχεια στις μεγάλες λεωφόρους προς την Place de l’Opéra όπου η εκδήλωση θα τελειώσει γύρω στις 7 μ.μ.

Μεγάλα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί επίσης σε Μασσαλία , Λυών, Λιλ, Τουλούζη , Νάντη,  Μομπελιέ, Στρασβούργο, Μπορντό κ.α.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx