Γαλλία: Οι Ρεπουμπλικανοί θα μείνουν ουδέτεροι στο δεύτερο γύρο

Γαλλία: Οι Ρεπουμπλικανοί θα μείνουν ουδέτεροι στο δεύτερο γύρο

Το συντηρητικό κόμμα Les Républicains (LR), το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 10% των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν θα δώσει “γραμμή” κατά του Εθνικού Συναγερμού στον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως του ζήτησε να κάνει έμμεσα ο Μακρόν.

«Όπου δεν έχουμε υποψηφίους στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, δεν δίνουμε κατευθύνσεις και αφήνουμε τους Γάλλους να εκφραστούν κατά συνείδηση», ανέφερε το κόμμα σε δελτίο τύπου.

«Ο κίνδυνος που απειλεί τη χώρα μας σήμερα είναι η άκρα αριστερά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του LR, Φρανσουά Ξαβιέ Μπελαμί. Υπενθυμιζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών είχε προτείνει προ δέκα ημερών να συνασπισθούν με την Λε Πεν «αφού δεν υπάρχουν ριζικές διαφωνίες», με αποτέλεσμα να τον καθαιρέσουν ακαριαία. Είναι άγνωστο πόσο μεγάλο ή μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος συμφωνούσε με τον καθαιρεθέντα πρόεδρο, πάντως εξέφραζε κάποιες τάσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι