Γαλλία προς Τουρκία: Από λόγια χορτάσαμε, πράξεις περιμένουμε

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

«Η Γαλλία αναμένει πράξεις και όχι δηλώσεις από την Τουρκία», ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, που θα ασχοληθεί με το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο – τρεις ημέρες ακούμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου Ερντογάν, χρειάζονται και πράξεις», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή το ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.

Μεταξύ των ενεργειών που αναμένονται, «υπάρχουν εκείνες που είναι απλό να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, υπάρχουν επίσης εκείνες που είναι απλό να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.

«Έχουμε πολλές διαφωνίες με την Άγκυρα», επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, αναφερόμενος στις «επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας και στην επιδίωξη επιβολής μιας πολιτικής τετελεσμένων γεγονότων στη Λιβύη, στο Ιράκ και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επιτίθεται στην πραγματικότητα εναντίον δύο κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου,  ή ακόμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στέλνει μισθοφόρους από τη Συρία».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα επαληθεύσει τη στάση της Τουρκίας σε όλα αυτά τα ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, σε λίγες ημέρες. Εκείνη τη στιγμή θα δούμε αν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx