Γαλλία: Πρόστιμo 135 εκατ. ευρώ σε Google και Amazon

Γαλλία: Πρόστιμo 135 εκατ. ευρώ σε Google και Amazon

Πρόστιμα συνολικού ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλαν οι γαλλικές Αρχές σε βάρος της Google και της Amazon για παράβαση των κανονισμών της Γαλλίας σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές διαφημίσεις και τα cookies. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόστιμο κατά των αμερικανικών τεχνολογικών «γιγάντων» επιβλήθηκε για «την τοποθέτηση διαφημιστικών cookies στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών… χωρίς να έχει αποκτηθεί προηγουμένως η συγκατάθεση και χωρίς να έχουν παρασχεθεί επαρκείς πληροφορίες».

Σε βάρος της Google, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το πρόστιμο σε βάρος της Amazon διαμορφώθηκε σε 35 εκατομμύρια ευρώ. Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι γαλλικές Αρχές βάζουν στο «στόχαστρο» ψηφιακές εταιρείες, επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα. Σε βάρος της Google έχει επιβληθεί πρόστιμο – μαμούθ, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για αντι-ανταγωνιστικές δραστηριότητες. Επίσης, πέρυσι, η Γαλλία ζήτησε περίπου 1 δισ. δολ. από την Google, στο πλαίσιο διακανονισμού για έρευνα οικονομικής απάτης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι