Γαλλία: Σύγκρουση Rafale στον αέρα – Τραυματισμένος ένας πιλότος, αναζητούνται άλλοι δύο

Γαλλία: Σύγκρουση Rafale στον αέρα – Τραυματισμένος ένας πιλότος, αναζητούνται άλλοι δύο

Σοβαρό αεροπορικό ατύχημα στην Γαλλία, στην περιοχή Κολομπί λε Μπελ.

Δύο “Rafale” αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα. Σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλίας για την αναζήτηση των πιλότων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο ένα αεροσκάφος επέβαινε ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος οι οποίοι ακόμη αναζητούνται.

Ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους βρέθηκε τραυματισμένος καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης και πλέον είναι ασφαλής, ξεκαθάρισε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκορνύ, Η επιχείρηση διάσωσης ακόμη συνεχίζεται για τους δύο αγνοούμενους.

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», είπε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της. «Ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων. Ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους». Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι