Γάλλοι: ΟΚ, να έρθουν φορτηγά από τη Βρετανια, αλλά με αρνητικό τεστ

Γάλλοι: ΟΚ, να έρθουν φορτηγά από τη Βρετανια, αλλά με αρνητικό τεστ

Οι οδηγοί φορτηγών που έχουν μπλοκαριστεί στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας και δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα μπορέσουν τελικά να ταξιδέψουν στη Γαλλία από αύριο το πρωί αρκεί να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας με τοποθέτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως επιτεύχθηκε συμφωνία και έτσι οι μεταφορές καθώς και τα δρομολόγια των πλοίων θα αρχίσουν και πάλι έπειτα από 48 ώρες χάους, που έγιναν αιτία να αδειάσουν και τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Υπάρχει ένα πρακτικό θέμα,όμως, καθώς οι Βρετανοί ζητούν να περνούν οι οδηγοί και μεταφορείς με rapid test ενώ η Γαλλία επιμένει για μοριακό έλεγχο, που ειναι πιο αξιόπιστος.

Στο Κεντ τα μπλοκαρισμένα φορτηγά φθάνουν περίπου τις 4.000 πλέον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι