Γάλλος επίτροπος: Η ΕΕ θα παράγει τον ίδιο αριθμό οβίδων με τη Ρωσία

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αντανακλά στην Ελλάδα, Γιάννης Μαύρος

Ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετον, αρμόδιος και για τις αμυντικές βιομηχανίες, χαιρέτισε, σε δηλώσεις του από το το Φόρουμ Αεροπορίας του Παρισιού την αύξηση του ρυθμού παραγωγής όπλων και πυρομαχικών από ευρωπαίους κατασκευαστές, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επανεξοπλισμού της Ευρώπης κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο επίτροπος δήλωσε ότι η ΕΕ θα είναι σε θέση ως το 2025 να παράγει ίδιο αριθμό οβίδων που παράγει η Ρωσία.

«Δεν περιμέναμε τον πόλεμο στην Ουκρανία για να σκεφτούμε τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης», υποστήριξε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας και ειδικότερα στην χρηματοδότηση της έρευνας που αφορά άρματα μάχης, πυραύλους, eurodrones και εργαλεία κυβερνοάμυνας. Ο επίτροπος εκτιμά ότι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού είναι εφικτή τονίζοντας ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι