Γάζα: Τουλάχιστον 15 παιδιά νεκρά από υποσιτισμό και αφυδάτωση σε νοσοκομείο

Τί έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, Γιώργος Μαργαρίτης

Τουλάχιστον 15 παιδιά έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες από υποσιτισμό και αφυδάτωση στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στην πόλη της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

“Φοβόμαστε για τις ζωές έξι άλλων παιδιών που υποφέρουν από υποσιτισμό και διάρροια στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου λόγω της διακοπής λειτουργίας της ηλεκτρικής γεννήτριας και του οξυγόνου και των περιορισμένων ιατρικών δυνατοτήτων”, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, απειλούνται από την πείνα στη Λωρίδα της Γάζας που τελεί υπό ισραηλινή πολιορκία από την αρχή του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι